بازسازی ساختمان

همه چیز در مورد بازسازی ساختمان

در زمان بررسی تغییرات وسیع در مکان زندگی، مطمئنا بازسازی اولین تصمیم شما نخواهد بود. اما، از لحاظ معماری و اقتصادی، تخریب خانه قدیمی و جایگزین کردن آن با خانه ای زیبا و جدید که از هر نظر مطابق با نیازها و سلیقه های شما طراحی شده باشد، منطقی به نظر می رسد.

بازسازی چیست

بازسازی به فعالیت ‌هایی گفته می شود که در جهت حفظ و نگهداری یک سازه قدیمی انجام می شود. در واقع این نوع از عملیات اجرایی برای ایجاد تغییر هر فضایی که در یک بنا به تعمیر نیاز دارد انجام می شود.

اجرای بازسازی شامل دو بخش عمده می باشد:

الف)مرمت بخش های با اهمیتی که موجب استحکام ساختمان می شوند.

ب)بازسازی قسمت هایی که از نظر زیبایی مورد توجه می باشند.

در صورتی که ساختمانی کهنه و قدیمی می باشد، بازسازی آن اهمیت بسیاری دارد زیرا بر سلامت افراد ساکن تاثیرگذار است. بازسازی و مرمت ساختمان، اصولا در قسمت هایی از دیوار انجام می شود که به دلیل نشست زمین، ترک برداشته است.

در مرحله ی اول می بایست این نوع از دیوارها مرمت شوند، اصولا دیوارهای حائل در آغاز کار تخریب نمی شوند، دلیل این امر آن است که ستون های ساختمان که نقش استحکام بخش بنا را بر عهده دارند بر روی این دیوارها قرار دارند و نقش تحمل سازه ای ساختمان را بر عهده می گیرند.

سطح دیوارهای حائل می بایست به مقداری تخریب شود که به بخش آجری دیوار برسد. بعد از این مرحله، دیوار به وسیله ی شاقول بندی صحیح، گچ و خاک می شود. پس از خشک شدن گچ و خاک نیز مرحله ی سفید کاری دیوار انجام می شود تا در نهایت به دیواری صاف و تمیز دست یابیم. حقیقت این است که این نوع از دیوارها به این علت که تخریب نشوند، بازسازی می شوند و به این علت باید گچ کاری آنها به شیوه ای درست و با دقت اجرا شود.

مشکلات موجود در بناهای فرسوده

هر بنا و سازه ای بعد از گذشت مدتی نیاز به بازسازی خواهد شد. این موضوع به علت فرسوده شدن لوله کشی بنا، خراب شدن گچ کاری، یا کفپوش ها و …. می باشد که این عملیات اجرایی را تبدیل به امری ضروری می کند.

بازسازی خانه شیوه ای صحیح جهت تغییر است زیرا از لحاظ اقتصادی نیاز به صرف هزینه کمتری در برابر تخریب و نوسازی بنا خواهد داشت. بنابراین منطقی است که به جای تخریب آن دسته از ساختمان هایی که تنها دارای ظاهری فرسوده می باشند، و از لحاظ استحکام مشکلی نداشته و تنها نیاز به تعمیرات دارند، بازسازی آنها انجام شود.

علت بازسازی ساختمان

·        تخریب و فرسودگی جزئی و یا کامل بافت بنا

·        تمایل به تغییر محل سکونت یا کار و در نتیجه به وجود آوردن تنوع در فضای زندگی و کار افراد

·        بالا بردن ایمنی سازه ها و دوام و استحکام ساختمان در مقابل حوادث طبیعی و غیر طبیعی مختلف مانند سیل، زلزله و …

·        تصمیم در جهت تغییر کاربری و تغییر دکوراسیون داخلی ساختمان

·        بالا رفتن تعداد جمعیت خانوار و در نتیجه احتیاج به فضاها و اتاق های بیشتر در منزل

·        تغییر سبک ساختمان به دلیل پیشرفت فناوری

تاثیر بازسازی منزل بر روحیه افراد

تحقیقات بیانگر این موضوع است که با تغییر دادن مکان زندگی افراد و دکوراسیون داخلی، تاثیرات مثبت زیادی در رفتار افراد مشاهده خواهد شد. انجام بازسازی در خانه و محل کار، به بالا رفتن روحیه، میزان انرژی و سلامت روانی افراد منجر می شود. با گذشت زمان، انسان ها نیازی به ایجاد تنوع و تغییر در خود و محیط اطراف خود حس می کنند و این موضوع موجب می شود که تمایل و اشتیاق بیشتری برای حضور در مکان مورد نظر و انجام کارهای خود خواهند داشت. بازسازی بنا و انجام شیوه های جدید و مدرن در ساختمان موجب به وجود آمدن احساس خشنودی و رضایت در افراد می شود.

همه ی انسان ها دوست دارند که مقداری از زمان خود را در محیطی سپری کنند که از حضور در آن لذت برده و آرامش را احساس کنند. بنابراین اکنون زمان تصمیمی جدید درباره ی بناهای فرسوده و قدیمی خود رسیده است تا بتوانید توسط شیوه هایی مانند بازسازی بنا، به وجود آورنده ی تحول در زندگی خود باشید.

برآورد هزینه بازسازی ساختمان

یکی از ابتدایی ترین اقداماتی که پیش از شروع کار اجرای بازسازی می بایست انجام شود، توجه به هزینه بازسازی ساختمان مورد نظر و محاسبه ی آن است. با آگاهی از این موضوع به نحو بهتری می توان متریال دلخواه خود را انتخاب کرده و بر تمامی مراحل مربوط به کار با نهایت دقت، نظارت داشت. با توجه به میزان هزینه و بودجه ی مورد نظر کارفرما جهت اجرای این عملیات، می توانید در مورد این موضوع تصمیم بگیرید که چه قسمت هایی از ساختمان مورد نظر را تغییر دهید و از چه نوع از طرح هایی جهت بازسازی ساختمان استفاده کنید.

عوامل تاثیرگذار بر هزینه  بازسازی ساختمان

عواملی که می توانند در هزینه بازسازی ساختمان مورد نظر شما تاثیرگذار باشند عبارتند از:

·        متراژ خانه ای که می خواهید بسازید

·        مکانی که در حال ساخت خانه در آن هستید

·        نحوه دسترسی به سایت ساختمان

·        متریالی که برای این کار استفاده می شود

·        ویژگی های خانه

·        شیوه ی طراحی و اجرای سایت

·        میزان تخصص پیمانکار

 
نکات مربوط به بازسازی ساختمان

مشورت با افراد متخصص در زمینه ی بازسازی ساختمان
رعایت هماهنگی بین تغییرات انجام شده در فضا با مکان های دیگر ساختمان
تعیین صحیح هزینه ی عملیات و توجه به هزینه های احتمالی متفرقه
تعیین دقیق و عاقلانه ی زمان مورد نیاز برای عملیات اجرایی ساختمان
استفاده از فناوری های نوین و روش های جدید در این حیطه
کاربرد افراد متخصص در حیطه ی بازسازی بنا
انجام درست طراحی های مبتکرانه و زیبا در زمینه ی مورد نظر
توجه به قوانین ساختمان در زمان عملیات اجرایی
طراحی هایی با کمترین تغییرات و بیشترین تاثیر در زیبایی و جذابیت خانه مانند بازسازی داخلی فضاهای مهمی مانند آشپزخانه
دقت در رعایت نکات ایمنی در حین اجرا

مراحل اجرایی بازسازی

مشاوره
اولین مرحله ی مربوط به بازسازی ساختمان، مشاوره با افراد متخصص در این زمینه است. این موضوع می تواند کمک بسیاری در زمینه ی شناخت دقیق از روش های اجرای بازسازی داشته باشد و به تصمیم گیری های درست تر و طراحی مناسب تری منجر شود.

تخریب
پس از مشخص شدن روند کامل پروژه و اتخاذ تصمیم نهایی، لازم است که در مورد بخش هایی که باید تخریب و بازسازی شوند اطلاعاتی بدست آوریم. تخریب قسمت هایی که می بایست طرح جدید در آنها پیاده شود در این مرحله انجام می شود که به رعایت کامل مقررات ایمنی نیازمند است.

ساخت
بعد از مرحله ی تخریب قسمت های مورد نظر، لازم است که با توجه به موارد تعیین شده، عملیات طراحی بخش های جدید اجرا شود. در این مرحله از کار، حضور فرد متخصص و به کار بردن متریال با کیفیت دارای اهمیت ویژه ای است.

پاکسازی
در آخرین مرحله و بعد از به پایان رسیدن عملیات اجرایی ساختمان، می بایست هرگونه لوازم و متریال اضافه از فضا پاکسازی شوند.

نمونه کار ها بازسازی

کلمات مرتبط با بازسازی ساختمان