دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی

طراحی دکوراسیون داخلی به هنر و دانشی گفته می شود که موجب ایجاد فضای داخلی زیباتر و کاربردی تری برای افراد ساکن ساختمان می شود. دکوراسیون داخلی به هماهنگ کردن طراحی جهت نمایش رنگ‌ها، وسایل و سایر اشیاء در یک فضا یا ساختمان به شکلی هنرمندانه گفته می شود. این موضوع به عنوان هنری ترکیبی دیده می شود زیرا به هنرمندانی نیاز دارد تا بتوانند عناصر مورد نیاز برای ایجاد نمایی شیک را به وجود آورند. آنها هر قسمتی از فضای اتاق را مانند جنس کفپوش و کمدهای دیواری کنترل می کنند.

دکوراسیون داخلی چیست

دکوراسیون داخلی، به هنر زیباسازی فضایی مسکونی، تجاری یا اداری گفته می شود که مطابق با سلیقه ی کارفرما است. این موضوع به انتخاب طرح های مختلف، متریال مناسب کفپوش، طراحی مبلمان و وسایل جانبی گفته می شود که موجب ایجاد فضایی دلپذیر و آرامش بخش با هزینه ی مناسبی می شود. در طراحی دکوراسیون داخلی می بایست نکات بسیاری را مورد توجه قرار داد که عبارتند از:

·        نقشه داخلی

·        نور فضا

·        شیوه ی تفکیک پلان ها

·        نوع پوشش دیوارها، سقف و کف

·        مبلمان و دیگر لوازم جانبی

نحوه ی چیدمان دکوراسیون داخلی به هنر طراحی گفته می شود که با توجه به اصول مهم زیبایی و کاربری می باشد. زیبایی، عاملی است که از دیرباز برای انسان مورد اهمیت بوده است و در سال های گذشته، شیوه ی کاربری فضاها نیز در حیطه ی دکوراسیون داخلی مورد توجه قرار گرفته است.

طراحی دکوراسیون در برابر طراحی داخلی

درحالی که مردم بسیاری تصور می کنند که هنر دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی مانند یکدیگر هستند اما اینطور نیست. دکوراتورهای داخلی به طراحانی گفته می شود که مناسب ترین رنگ دیوار را انتخاب می کنند، اما طراحان داخلی ساختار کلی اتاق را متحول می کنند، دکوراتورهای داخلی به گونه ای عمل می کنند که با افزودن لوازم جانبی مانند مبلمان و فرش، فضای اتاق را زیباتر می کنند اما طراحان داخلی از فضای موجود در ساختمان برای زیباتر کردن اتاق استفاده می کنند.

سبک شناسی دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی به سبک های طراحی گفته می شود که دارای شیوه های متفاوتی در طراحی می باشند. از گذشته سبک های متنوع و بسیاری در طراحی وجود داشته است، در ادامه به برخی از این سبک های دکوراسیون داخلی پرداخته می شود:

سبک ساحلی

سبک ساحلی به سبکی گفته می شود که در آن زیبایی ساحل و دریا به فضای زندگی افراد وارد می شود. این استایل، رنگ هایی مانند سفید، آبی، سبز و نارنجی را شامل می شود. لوازم تزئینی مورد استفاده در سبک ساحلی حاوی قاب هایی به شکل صخره های اقیانوسی، دریایی و مبلمان و لوازم چوبی می باشد که موجب طراحی فضایی آرام و جذاب می شود.

سبک مدرن

سبک مدرن، سبکی شفاف در دکوراسیون داخلی است که در آن سادگی فضا به طور برجسته ای به نمایش گذاشته شده و از تزئینات اضافه پرهیز می شود. طراحان در این سبک از طرح هایی با رنگ های خنثی بهره می برند. طرح ها، در کمال سادگی و بدون هیچ گونه پیچیدگی اضافه هستند و در آن استفاده از خطوط مستقیم بر منحنی ترجیح داده می شود.

سبک معاصر

سبک معاصر به شیوه ی ملایم تری از سبک مدرن گفته می شود که اصولا به دلیل سادگی و استفاده از خطوط مستقیم با این نوع سبک اشتباه گرفته می شود. این سبک، استفاده از رنگ های جسورانه و خنثی دیده می شود. سبک معاصر به گونه ای است که می توان گفت دارای تفاوت هایی با طراحی مدرن است زیرا اصول آن به طور پیوسته تغییر می کند و بیشتر بر شیوه های طرح های امروزی تاکید دارد. اصولی که امروزه به عنوان طراحی معاصر در دکوراسیون داخلی تعریف می شود ممکن است در آینده کاملا متفاوت باشد.

سبک تجملاتی مدرن (glam modern)

سبک تجملاتی مدرن به گونه ای است که با ظرافت بسیار با طراحی مدرن ترکیب می شود. مبلمان عثمانی، موجب تزیین فضاها با پارچه هایی شیک و لوکس مانند مخمل خواهد شد. اصولا از مبلمان فلزی و لوازم جانبی آن استفاده می شود و در کنار طرح هایی به رنگ روشن یا خنثی قرار می گیرند. لوازم جانبی مانند گل سفید درون گلدانی به سبک کلاسیک حضور دارند. عناصر دیگری مانند چراغ های آویز، آینه های بزرگ و لوازم پر زرق و برق تزئینی در این سبک مشاهده می شوند.

سبک کانتری یا محلی

در سبک کانتری، حضور عناصر طبیعی برای به وجود آوردن فضای زندگی روستایی در محیط زندگی مشاهده می شود. بیشترین رنگ مورد استفاده در این سبک قرمز می باشد. وسایل تزئینی محبوب و کاربردی در سبک کانتری شامل سبدهای بافته شده از حصیر و لوازم چینی می باشد.

سبک التقاطی

در شرایطی که کارفرما از سبک و سلیقه ی شخصی خود اطمینان ندارد اما به سبک های گوناگونی علاقه مند است، استفاده از سبک التقاطی بهترین گزینه می باشد. سبک التقاطی دارای اصول تعریف شده ای در دکوراسیون داخلی نمی باشد و در آن می توان از تمامی عناصر، لوازم، رنگ ها، بافت ها و مبلمان جهت به وجود آمدن فضایی زیبا می توان استفاده کرد.

سبک بوهمی

سبک بوهمی را می توان در کلمه ی جسورانه توصیف کرد، این سبک، رنگی و دارای فضایی روشن است و در آن، سه رنگ اصلی همراه با تم های بنفش، صورتی و نارنجی به کار می رود. لوازم و مبلمان چوبی که با بافتی از جنس مخمل پوشانده می شوند و در آن از تزییناتی به شکل راه راه، هندسی یا گلدار استفاده می شود. سبک بوهمی در دکوراسیون داخلی برای افرادی جذاب است که تمایل دارند از مسافرت و فرهنگ مردم مختلف الهام بگیرند.

سبک صنعتی

در سبک صنعتی از اصول دوره انقلاب صنعتی اروپا و فضاهای قرن 17 و 18 الهام گرفته می شود. اصولا، دکوراسیون‌ داخلی به این سبک، احساس کامل نبودن طرح را به انسان القا می کند. به طور مثال، در این سبک امکان دارد استفاده از آجر یا چوب عریان در فضا مشاهده شود. این نوع فضا، نسخه ای از ساختمان های صنعتی است.

سبک آسیایی

سبک دکوراسیون داخلی آسیایی به گونه است که در آن از مواد طبیعت به منظور ایجاد آرامش در فضای داخلی استفاده می شود. این سبک دارای رنگ هایی مانند سفید، سبز و آبی می باشد. از نور طبیعی و پارچه ها و بافت هایی با طرح های آسیایی جهت پوشش مبلمان و سایر عناصر موجود در این سبک استفاده می شود. برای ایجاد احساسی طبیعی در محیط، از گیاهان کوچک در فضا استفاده می شود.

هیچ گونه از سبک های دکوراسیون داخلی صحیح یا اشتباه نمی باشد و نمی توان گفت که کدام یک از آنها دارای زیبایی بیشتری هستند، اما طراحی دکوراسیون داخلی در یک فضا به گونه ای است که موجب به وجود آمدن احساس آرامش و جذابیت در محیط زندگی هر فردی می شود.

« 1 از 3 »
کلمات مرتبط با دکوراسیون داخلی